Kursplan

Teoretisk & praktisk kvalitetsutbildning för dig som vill in i restaurangbranschen

Totalt 100tim i 6 veckor

  • 40tim teori

  • 60tim BETALD praktik

  • Avslut med teoretiskt/praktiskt examen - Certifiering/Diplom

JOBB* på någon av Götaplatsgruppens restauranger

KUNSKAP FÖR LIVET - DETTA FÅR DU LÄRA DIG

  • SHARE - vad du bör veta om branschen innan du börjar jobba

    “Att ställas inför ny bransch är inte alltid lätt, därför gäller det att få förståelse för vad det innebär att arbeta inom restaurang och bar”.

    Vi delar med oss av all den erfarenhet vi fått från de miljoner gäster som passerat genom Götaplatsens uppskattade restauranger. Detta tillsammans med dina egna erfarenheter, upplevelser, tankar vill skapa branschens bästa personal. Du kommer få en gäst att känna sig sedd och välkommen med att förstå vad som krävs av dig och kunna se gästen behov.

    När vi jobbar tillsammans inom restaurang delar vi även kärlek, känsla och kunskap. Kan du inte så lär vi oss tillsammans då det alltid finns någon i rummet som vill att vi tillsammans lyfter produkten framåt.

  • DELIVER - vägen genom gästen till att bli världens bästa servis

    “Att bära ut en talrik till en gäst är mycket mer en en transport, det är ett hedersuppdrag som kräver känsla och kunskap”.

    Vi hjälper dig förstå yrket och skapa trygghet för dig. När du känner dig säker i grunderna av matsal hantverket kan du vara mer avslappnad med dina gäster. Ett hantverk som är lätt när man kan det, men så svårt om man inte tagit sig tid att lära sig.

    Här får du chans att ställa alla dina frågor innan du möter gästerna. Du får återkoppling på dina nyvunna erfarenheter och kunskaper.

  • HAPPY - lär dig glädjen att ge service så att den blir en del av dig

    ”Ett gästbemötande i världsklass är att ta hand om och bry sig om sina gästens behov och vilja. Med ett äkta, trevlig och engagerande bemötande kommer man alltid längst.”

    Vi ger dig tryggheten och nycklarna ett till gästens hjärta. Utbildningen ger dig förståelse och kunskap i vad bra service är och varför ditt bemötande och rätt kommunikation är en viktig del i gästupplevelsen.

    Du får en kunskap inte bara om service utan också en ökad kunskap om dig själv.

  • DARE - merförsäljning för att få en nöjd och återkommande gäst

    ”Merförsäljning leder till nöjdare gäster och det gör att gästen vill komma tillbaka för en ny upplevelse. Om gästen inte får chansen att köpa mer kan det leda till att du får en missnöjd gäst”

    Vi lär dig på ett naturligt sätt våga sälja mer genom att träna på att skapa behov för gästen, lyssna och se köpsignaler. En viktig del är att förstå vad vi kallar gästpsykologi – att våra gäster är olika och därför måste vi anpassa vår kommunikation utifrån gästen. Detta och mycket mer går vi igenom i de olika stegen i säljprocessen.

  • COOL - kompetens som ger dig rätt att hänga i baren hela kvällen

    Vi kommer lära dig den grundkunskap som krävs för att du själv ska känna ett lugn och trygghet att börja arbeta i en bar, helt enkelt "cool" inför arbetsuppgiften.

    Du får kunskaper om dryckers olika historia, användningsområden, drinkar och alkoholkunskap. Kunskaper som ligger till grund för att tillsammans med eget driv och intresse utvecklas till en fullfjädrad bartender. Att sedan få visa sitt kunnande för en uppskattande gäst, gör dig varm och lycklig och du kan vara stolt. En klapp på axeln som inte bara kommer från din chef.

  • PRACTICE - testa och få betalt för det du lärt dig

    ”Att få göra praktik är otroligt nyttig men det bygger på att man har meningsfulla uppgifter, får vara med i dagliga arbetssituationer och test sina kunskaper på RIKTIGT”

    I denna utbildning så har varje praktikant en handledare med lång erfarenhet som är med ute på arbetsplatsen för att kunna stötta, inspirera och leda. Vi tror på de som går utbildningen och att de kommer att ha tryggheten i att vara en bra resurs redan under praktiktiden, därför får man betalt. Vi varvar utbildning med praktik under de 8 veckor som utbildningen är.

Utbildningens olika steg

Vi tror att nyckeln till kunskap är att man tycker det är roligt att ta emot den och får chansen att direkt pröva teori i praktik.

1.

4 dagars utbildning teori

2.

5 dagars betald praktik

3.

4 dagars utbildning teori

4.

5 dagars betald praktik

5.

Prov & Certifiering

6.

Jobb inom Götaplatsgruppen

 

Kunskap lätt att älska.

Mål med utbildningen

  • Eleverna skall kunna integrera sitt praktiska handlag med den teoretiska kursens innehåll

  • ·Eleverna skall kunna presentera meny och dryck till sin tänkta gäst

  • ·Eleverna skall ha grundläggande förståelse för ansvarsfull alkoholhantering och dess regelverk

  • ·Eleverna har förmåga att på egen hand presentera/tillreda en drink

  • ·Eleverna skall kunna beskriva sin egen utvecklings-och arbetsprocess

  • ·Eleverna skall förstå och hantera gästupplevelsen utifrån GPG policy

  • ·Undervisningen ska även ge eleverna möjlighet att reflektera över hur arbetsprocessen påverkar resultatet. Den ska också bidra till att eleverna utvecklar kreativitet och problemlösnings- och initiativförmåga samt förmåga att samarbeta.”

  • ·Eleverna skall våga sälja och ha trygghet i gästdialog

Kursplan - EXEMPEL

Totalt 100 timmar varav 40 timmar teori och 60 timmar praktik.

Programmet kan komma att förändras.

VÅRA UTBILDNINGAR SKER I GÖTEBORG

  • teori Götapatsgruppen utbildningslokaler

  • praktik på någon av Götaplatsgruppens restauranger

Besök oss:

Götaplatsgruppen
Olof Wijksgatan 3
412 55 Göteborg

Kontakta oss:

info@gotaplatsgruppen.se
+ 46 31-16 09 11

A registered company in Sweden                                                         
Org Reg Nr   556806-1088

Privacy Policy

 

KONTAKTA OSS